Προσεγγίζουμε κάθε έργο με γνώμονα την ουσία. Οι πελάτες μας σταθερά, ενισχύουν την αφοσίωση της μάρκας τους και δημιουργούν νέες συνδέσεις χάρη στη δουλειά μας.

Πληροφορίες επικοινωνίας

Κοινωνικά στοιχεία

Οι αεροπορικές μεταφορές, η διαδικασία μεταφοράς φορτίου από το σημείο Α στο σημείο Β μέσω αεροσκάφους, είναι ένας γρήγορος τρόπος μεταφοράς αγαθών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και φαινομενικά απλή, η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη. Είναι σημαντικό να καθορίσετε αν οι αεροπορικές μεταφορές είναι κατάλληλες για τις ανάγκες σας, να κατανοήσετε τις σχετικές διαδικασίες, να έχετε τη σωστή τεκμηρίωση για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις και να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία διαμεταφορέα για ομαλές συναλλαγές.

Παρακάτω περιγράφουμε λεπτομερώς την πλήρη διαδικασία αεροπορικών μεταφορών, συνοδευόμενη από μια οπτική ροή εργασιών βήμα προς βήμα.

Βήμα #1: Ζητήστε προσφορές και παραγγείλετε το προϊόν σας

Αφού επιλέξετε την αεροπορική μεταφορά, διαπραγματευτείτε με τους προμηθευτές του εξωτερικού για να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις της αεροπορικής μεταφοράς. Να θυμάστε ότι η αεροπορική μεταφορά είναι μια αμφίδρομη συμφωνία που απαιτεί συνεργασία με τον προμηθευτή.

Τα καθήκοντά σας περιλαμβάνουν:

  • Εύρεση του σωστού προμηθευτή μέσω έρευνας αγοράς.
  • Απόφαση για τους Incoterms για την εξισορρόπηση του κινδύνου μεταξύ εσάς και του προμηθευτή.
  • Ανάθεση σε μεταφορέα για την επικοινωνία με τους προμηθευτές και τη διαχείριση των εγγράφων.

Επίσης, σταθμίστε τις αεροπορικές μεταφορές έναντι εναλλακτικών λύσεων, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές ή οι λύσεις αέρος-θάλασσας, για τα ξεχωριστά τους πλεονεκτήματα.

Βήμα #2: Κατανόηση του αντίκτυπου της αερομεταφοράς

Πριν οριστικοποιήσετε τα έγγραφα με τον προμηθευτή σας, κατανοήστε τις αποχρώσεις των αεροπορικών μεταφορών, όπως οι ογκομετρικές αναλογίες και οι τύποι εμπορευματοκιβωτίων. Η έρευνα είναι το κλειδί για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Βήμα #3: Συσκευάστε το φορτίο σας και κλείστε το φορτίο σας

Συζητήστε τους περιορισμούς των αεροσκαφών με τον μεταφορέα σας, συγκρίνετε τις διάφορες υπηρεσίες αερομεταφοράς και επιλέξτε την καταλληλότερη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας στα αεροπορικά ταξίδια.

Βήμα #4: Φορτωτής κανονίζει την αποστολή

Ο διαμεταφορέας σας θα διαχειριστεί τη συσκευασία και την τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών τιμολογίων, των καταλόγων συσκευασίας, των πιστοποιητικών προέλευσης και των εντύπων επικίνδυνων εμπορευμάτων, με αποκορύφωμα την έκδοση ενός αεροπορικού δελτίου.

Βήμα #5: Εμπορεύματα που έχουν υποστεί εκτελωνισμό εξαγωγής και έχουν τεθεί σε διαμετακόμιση

Κατά την άφιξη, το φορτίο σας υποβάλλεται σε τελωνειακό εκτελωνισμό και χειρισμό από έναν διαχειριστή τερματικού σταθμού φορτίου (CTO), με τις διαδικασίες να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του αερολογίου που χρησιμοποιείται.

Βήμα #6: Αποενοποίηση και τελωνειακή αναφορά

Για τις ενοποιημένες αποστολές, η αποενοποίηση πραγματοποιείται σε εγκατάσταση τελωνειακού ομολόγου. Οι άμεσες αποστολές παραλαμβάνονται απευθείας από τον ΚΟΤ χωρίς να απαιτείται αποενοποίηση.

Βήμα #7: Μεταφορά από το αεροδρόμιο στον αγοραστή

Μετά την εκκαθάριση, ένας μεταφορέας παραδίδει το φορτίο στον τελικό προορισμό του. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις δυνατότητες και τις ώρες εκφόρτωσης του σημείου παράδοσης για να διασφαλίσετε την ομαλή παράδοση.

Ερωτήσεις;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές, οι ειδικοί μας ειδικοί στις εμπορευματικές μεταφορές είναι εδώ για να σας παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να ζητήσετε προσφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *